Koliko je potrebno novca za školski pribor

Udžbenici nisu jedino što je potrebno da se kupi za početak nove školske godine, s obzirom na to da se deo budžeta troši i na školski pribor i opremu, kao i novu odeću i obuću. Proverili smo koliko koštaju sveske, bojice i torbe i sve ono što treba za novu školsku godinu.

Kada ima dovoljno novca, svako vreme je pravo za kupovinu školskog pribora i opreme, saglasni su roditelji. Kako kažu, u bogatoj ponudi knjižara, uspeh je iskombinovati budžet sa željama deteta.

Iskustva prodavaca pokazuju da roditelji prvaka sveske, pernice i rančeve kupuju već u maju, kada je ponuda u knjižarama i najšarenija. Oni čija su deca malo starija, opremu kupuju natenane, od avgusta do polovine septembra. Najduže se bira idealna torba, za koju je poželjno da ima dovoljno pregrada i ojačanja za dečja leđa. U odabiru važnu ulogu za učenike, ali i za budžet roditelja, ima izgled pribora i torbe.

“Raspon malih svezaka je od 30 do 70 dinara, sveske koje su uvozne, malo većeg kvaliteta, sa šljokicama i drugačijom štampom, a velike sveske cena se kreće od 60 do 120 dinara. Torbe se kreću od 1900 do 4500 dinara, peratonice isto zavisi, od 400 prazne, do 2600 koje su kompletno popunjene na tri sprata”, Tijana Golubović, menadžer prodaje u knjižari.

Za paket opreme za školsku godinu, koji obuhvata sveske, pernicu sa olovkama, flomasterima i torbu, kako su nam izračunali u knjižari, potrebno je izdvojiti između šest i osam hiljada dinara, zavisno od proizvođača i količine izabranog pribora. Na tu cenu, potrebno je dodati i novac namenjen za kupovinu nove garderobe i obuće, kao i svega ostalog što je potrebno detetu za početak škole.

IZVORRTV/Maja Guzijan
PODELI
Prethodni članakZašto nije regulisana vožnja električnih trotineta?
Sledeći članakUdario troje dece kod Bogatića pa pobegao
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde