Od trenutka kada je čovek prvi put stao na točkove, evolucija prevoznih sredstava odvija se nezadrživom brzinom, a jedni od onih koji zdušno pomažu „kotrljanje“, svakako je i japanski „Lexus“, koji nas je ovom prilikom iznenadio. Novi koncept je, ni manje ni više – lebdenje. Baš tako, jer je kotrljanje, hodanje, trčanje, pa i vožnja stvar prošlosti. Dakle prvi pravi lebdeći hoverboard, verovali ili ne!

Godine 2015. svetlost dana je ugledao jedan revolucionarni gedžet, “Lexus”-ov “Arcaboard”, specijalno projektovan hoverboard tako da zaista lebdi!

 Treba naglasiti da je ovaj hoverboard prilično glasan, jer proizvodi oko 92 decibela, što je ekvivalent glasnom radu automobila.

 Dizajn podrazumeva 36 električnih ventilatora i bateriju koja je smeštena između njih. Dužina mu je 144 cm, širina 76 cm a težina koju možed a podnese je oko 110 kilograma uz maksimalnu brzinu od 20 km/h.

Ukoliko se odlučite za jedan ovakav, biće potrebno da izdvojite 19.900 američkih dolara, plus dodatnih 4.500 dolara za baznu stanicu bez koje ovo vozilo ne može da funkcioniše.

Ovom letelicom – vozilom može se upravljati preko mobilne aplikacije na pametnom telefonu ili, kada se ovlada lebdenjem, čak i manualno, pokretima tela, koji određuju brzinu i ravnotežu.  

 Maksimalno vreme letenja je oko 6 minuta, jer se baterija brzo prazni, dok punjenje traje oko 6 sati. U planu je izrada punjača koji će bitno skratiti vreme punjenja na svega 35 minuta.

 

 Firma koja potpisuje izradu i dizajn je “Arca Space Corporation”, a oni koji su probali ovo transportno sredstvo, rekli su da je nakon automobila i aviona ovo pravo revolucionarno otkriće.

 Kako firma sa ponosom navodi, prvi put ikada, svaka osoba će biti u prilici da leti, bilo kada, bilo gde i to ć promeniti svet koji znamo.

 Letelica može da se koristi iznad bilo koje površine, ali kako kompanija navodi, nije preporučljivo leteti iznad vode.

Kako stvari stoje, a i ubrzn razvoj, ovaj leteći skejt biće uskoro na listama za rođendanske i novogodišnje poklone širom sveta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde