Kineska četvrt sačuvana, slede razgovori o njenom razvoju

Nekadašnji prostor fabričkog kompleksa „Petar Drapšin“, poznatiji kao tzv. Kineska četvrt, zahvaljujući proglašenjima Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. i Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine, ponovo se našao u fokusu i postao prepoznat kao važna gradska lokacija.

Uprava za kulturu grada Novog Sada i Fondacija „Novi Sad 2021“ pripremili su nekoliko faza izgradnje dijaloga o budućem razvoju Kineske četvrti. Uskoro počinje istraživački proces koji predviđa mapiranje prostora, anketiranje građana, ispitivanje primera dobre prakse transformacije industrijskog nasleđa, a na sajtu  Fondacije „Novi Sad 2021“ biće pokrenut onlajn formular za davanje predloga građana. U ponedeljak je već održan prvi Forum za kulturu gde je najavljen niz aktivnosti koje će definisati proces dijaloga sa širom javnosti.
Sam proces dijaloga počeće 22. avgusta kada će Fondacija „Novi Sad 2021“ pripremiti prvi od tri Divana – otvorene razgovore sa građanima Novog Sada i stručnom javnošću. Rezultati postignuti dijalogom, kao i smernice transformacije nekadašnjeg industrijskog kompleksa „Petar Drapšin“ će, kako je ranije najavljeno, biti javno saopšteni 12. septembra.
Izvor: 021

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde