ISHRANA

Pojačajte unos namirnicama bogatim vitaminima A, C i E. Osim svežeg voća i povrća, trebalo da bi da tokom dana pojedete šaku badema, da za salate koristite hladno ceđeno maslinovo ulje, ali i da pijete što više vode.

Kafa nije prijatelj naše kože, kao ni čajevi koji imaju kofein (zeleni i crni).

NEGA

Zbog temperaturnih razlika, prelazaka iz toplih prostorija na hladnu ulicu, neophodna je posebna nega kože tokom zimskog perioda. Hidratantne kreme su neophodne, a ako se šminkate koristite puder koji koži daje vlagu.

Jednom u deset dana uradite piling kože lica, a preporučuju se i masaže koje pospešuju cirkulaciju. Dovoljni je i da se nakon umivanja, ujutru i uveče, kada nanesete kremu na licu, blago istapkate po svom licu.

ZUBATO SUNCE

Sunce tokom zime može biti opasnije za našu kožu od onog tokom leta, zato obavezno namažite svoje lice, vrat i dekolte hranljivom kremom sa zaštitinim faktorom koji ne sme biti niži od 15. To je naročito važno ako idete na visoke nadmorske visine.

USNE

naše usne tokom zime zahtevaju posebnu negu zbog vetra i vlage. Ne zaboravite balzam za usne – zimi bi trebalo stalno da ga nosite sa sobom i da ga „mackate“ kada god osetite da su vam usne suve.

I usnama treba piling, a to možete da uradite i malo grubljim peškirom nakon svakog umivanja.

Izvor: mondo.rs

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde