Prvih nekoliko minuta vašeg jutra ključne su kako bi vaš dan bio produktivan i ispunjen pozitivnom energijom. Idealno bi bilo za početak podesiti alarm tako da vas budi u skladu sa vašim prirodnim dnevnim ritmom, ali to često nije moguće.

1. Priuštite sebi 15 minuta bez uređaja

Kada ugasite alarm, ostavite telefon i nemojte pregledati emailove ili poruke na društvenim mrežama. Jutarnje vreme treba biti posvećeno samo vama. Isključite notifikacije kako vas ne bi uznemiravale.

2. Zamenite kafu limunadom

Mlaka i sveža limunada donosi sa sobom veliki broj beneficija i to biste trebali popiti ujutro kada otvorite oči. Limunada pokreće vaš metabolizam i topi suvišne masti, čisti usta i grlo pa vam pojačava energiju. Nakon što je popijete, sačekajte 30 minuta pre nego što pojedete nešto ili operete zube.

3. Ustajte pravilno

Postoji bezbroj neispravnih načina kako da ustanete iz kreveta, ali samo je jedan ispravan. Okrenite se na desnu stranu i tada sedite na krevet ispravljenih leđa. Ovaj način vam smanjuje pritisak na srce i leđa i odličan je ritual za dobro počinjanje dana.

4. Postavite sebi ciljeve za taj dan

Dok se protežete u krevetu ili pripremate limunadu, postavite sebi ciljeve za taj dan, ali ograničite ih na najviše tri. U to može biti uključeno pripremanje obroka u kući, čime ćete sačuvati novac, odlučiti da ćete ići na čas joge ili da ćete zakazati pregled kod lekara koji odlažete duže vreme.

5. Istegnite se

Iako je to nešto uobičajeno, mnogo ljudi izbegava istezanje. To možete uraditi u svom krevetu ili kada ustanete da uradite vežbe koje vam odgovaraju. Time ste napunili energiju i pripremili telo za dnevne obaveze.

6. Meditirajte

Nemojte preskočiti ovu tačku samo zato što je smatrate dosadnom ili mislite da nemate vremena za nju. Uspešna meditacija može trajati svega nekoliko sekundi. Bitno je da sedite u udobnoj pozi i fokusirate se na „čišćenje“ svoga uma. To pomaže vašem mentalnom zdravlju i donosi osećaj zadovoljstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde