Za kraj novembra, OC Jahorina je sve skijaše obradovao sa vešću da su danas zvanično pustili skijalište u rad i da već skijaši uživaju u novim odlično pripremljenim stazama. Zahvaljujući dobroj pripremi skijaške sezone, svim investicionim i infrastrukturnim radovima sprovedenim u prethodnom periodu Jahorina se opet može pohvaliti da je ski centar koji je prvi u regionu počeo sa radom.

Danas je još jedan veliki dan za Jahorinu, Jahorinska ski karta je dobila na vrednosti, posle saradnje sa slovenačkim ski centrima, danas je na sajmu Expozim potpisan sporazum o saradnji Olimpijskog Centra Jahorina i JP Skijališta Srbije. Direktori ovih preduzeća, gospodin Ljevnaić i gospodin Ćika, uz prisustvo direktora Predstavništva Srpske u Srbiji gospodina Mlađena Cicovića, potpisali su sporazum koji podrazumeva razmenu ski karata. Vlasnici sezonskih ski karta sa Jahorine će moći da besplatno skijaju na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini i obrnuto.

Tom prilikom gospodin Ljevnaić izjavio je: “Ovaj dogovor je naišao na veliko oduševljenje svih koji su čuli za njega, a ja se iskreno nadam da će što više skijaša iskoristiti ovu pogodnost. Želio bih premijerno da kažem da ski centar Jahorina od danas zvanično počinje sa radom, da su staze odlično pripremljene sa najboljim kombinacijom prirodnog i veštačkog snega i da ćemo sve do kraja ski openiga, odnosno do 16.12. imati popust na ski karte od 70%.” Ljevnaić je pozvao sve da posete Jahorinu, da dođu da se zabave na predstojećim muzičkim spektaklima 01.12. na koncertu Svetlane Ražnatović, 15.12. na koncertu Crvene jabuke i 29.12. na prednovogodišnjem koncertu Lepe Brene, i da se uvere u njene lepote, jer kako je rekao ko jednom dođe uvek će se vraćati na ovu olimpijsku lepoticu.

„Skijališta Srbije su u prethodnom periodu već imala ovakav vid saradnje sa OC Jahorina, ali i sa slovenačkim i crnogorskim skijaškim centrima. Smatramo da regionalno povezivanje može mnogo da doprinese razvoju turizma i jedne i druge strane, ali i da kroz ovakvu saradnju razmenimo iskustva i unapredimo ponudu naših ski centara“, rekao je direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika.

On je istakao da je ski centar Kopaonik najveći skijaški centar u regionu i najatraktivnija zimska turistička destinacija. „Iako na skijanje u Srbiju dolazi puno turista iz Republike Srpske, očekujemo da će ovakva ponuda i ova saradnja biti dodatni motiv da se lično uvere o visini kvaliteta skijanja u našim ski centrima.

Takođe, smatram i da je važno da skijaši koji skijaju na Kopaoniku, Staroj planini i Torniku imaju prilike da vide kako izgleda ski centar Jahorina. Upravo njihovo iskustvo koje nam prenose rađa zdravu konkurenciju i daje podstrek da budemo što bolji. Nadamo se da će što veći broj skijaša tokom ove zime iskoristiti ovu pogodnost i da će uživati u skijanju“ rekao je direktor Dejan Ćika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde