„Iznad grada“ na vinilu

U godini u kojoj obeležavamo dvadeset i pet godina od smrti Milana Mladenovića, Mascom objavljuje lajv album „Iznad grada“ na vinilu.

Reč je o snimcima koji su nastali tokom velikog beogradskog koncerta grupe Ekatarina Velika u Sava Centru 12. novembra 1993. godine. Iste godine, bend je objavio poslednji studijski album „Neko nas posmatra“. Usred nedaća koje su zadesile prostor bivše Jugoslavije, grupa Ekatarina Velika se tome odupirala oslanjajući se na sopstvenu intuiciju, verujući da svojom muzikom može osvestiti i sebe i druge.

U uslovima koji su bili daleko od idealnih Milan i EKV su uspeli, bez ijednog nametnutog kompromisa, da postignu uspeh nimalo tipičan za bendove koji se drže sopstvenog kreativnog koncepta i da ne dozvole ometajuće intervencije sa strane. Oni su dokazali da je mnogo toga za šta smo uveravani da je nemoguće zapravo moguće: potreban je samo dovoljno talentovan, odvažan i ispravno motivisan pojedinac ili još bolje, grupa pojedinaca da se sruše predrasude o potencijalnoj publici kao beslovesnom stadu i da istinska kreacija bude nagrađena daleko širim odzivom od standardnog. Niko sa jugoslovenske scene nije uspostavio takav sklad između svoje muzike i njene široke prihvaćenosti kao EKV i to je možda jedan od najznačajnijih elemenata njihovog nasleđa.“ (Aleksandar Žikić – rok novinar)

Zabeleška sa koncerta u Sava Centu je zvučni dokument o hrabrosti jednog rok sastava da se do kraja i bez zadrške bavi muzikom koju voli. Dirljiv je osećaj zajedništva koji ovaj koncert prati kao i fantastične usviranosti grupe Ekatarina Velika. Milanov glas iznad frenetične buke fanova u prepunoj dvorani centra „Sava“ govori o nedokučivom autorskom talentu koji se na ovim prostorima, u tom obliku, više nije ponovio.

Sve su to razlozi da vam na prelazu u 2020. predstavimo trostruko izdanje „Iznad grada“ prvi put štampano na vinilu! Ovo ultimativno kolekcionarsko izdanje dostupno je na www.mascom.rs.

PODELI
Prethodni članakRenesansni Coldplay
Sledeći članakPrince – 1999
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde