Gotovo polovina novozaraženih iz Beograda, koronavirus potvrđen kod još 62 osobe

Od početka epidemije koronavirus je u Srbiji potvrđen kod 32.757 osoba, a od posledica zaraze preminulo je 739 ljudi. Ukupno je testirano 1.063.667 osoba.‬‬ Počela je primena posebnog zdravstvenog nadzora za sve građane koji se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 62 osobe, a preminula je jedna osoba. Gotovo polovina novozaraženih, 45 odsto, je sa područja Beograda.

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević još jednom je ponovila da ne smatra kazne nužnim kako bi građani poštovali novopropisane mere.

“To je definisano Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. To je krajna instanca, ali ne treba da razmišljamo na taj način, zar nije najveća kazna da se neko razboli”, rekla je Kisić Tepavčević.

Povodom početka primene mere zdravstvenog nadzora za sve građane koji se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, imunolog i član Kriznog štaba, doktor Srđa Janković izjavio je da se očekuje da građani koji se vraćaju postupe odgovorno i savesno, kao i da nije suština te mere da policija bilo koga kontroliše, već da svako ima ličnu odgovornost.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je hospitalizovana 331 osoba, a na respiratorima je 20 pacijenata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde