Gorela fabrika na Adi Huji, povređeno 8 osoba

Beograd 19. jula 2017. - Pozar koji je jutros oko 7 casova izbio u fabrici „Avala Kartonka“ u Ulici Ada Huja lokalizovan je, saopstio je MUP. U pozaru je povredjeno sest vatrogasaca i dva radnika fabrike, koji su prevezeni na VMA. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Požar koji je jutros oko 7 časova izbio u fabrici „Avala Kartonka“ u Ulici Ada Huja lokalizovan je, a načelnik u Upravi vatrogasno spasilačke jedinice MUP-a Nedeljko Gagić kaže za Tanjug da je u toku njegovo dogašivanje.

U požaru je povređeno šest vatrogasaca i dva radnika fabrike, koji su prevezeni na VMA. Na licu mesta je 28 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila.

Gagić kaže da je požar lokalizovan jutros pre osam sati.

Prema njegovim rečima, povređena su dva radnika fabrike Avala kartonka i šest vatrogasaca spasioca.

Na akciji gašenja požara angažovano je 28 vatrogasaca, sa devet vatrogasnih vozila, dodao je on.

Fabriku Avala kartonka nakon požara posetio je i gradski menadžer Goran Vesić koji je za Tanjug rekao da se lično uverio da je na  terenu dovoljno vatrogasnih ekipa i dovoljno ekipa Hitne pomoći.

Neposredno nakon izbijanja požara, kako kaže, zaposleni u fabrici pokušali su vodom sami da ga ugase, a onda je došlo do eksplozije.

„Ovo je još jedna situacija da vidimo koliko je važna prevencija, najvažnije je da se sada povređeni oporave, vatrogasci su još jednom pokazali da su čuvari našeg grada i naši heroji“, naglasio je Vesić.

Požar je izbio u delu fabrike gde se skladišti uglja.

Na teren je poslato i šest lekarskih ekipa, rekla je Tanjugu prethodno portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Požar je izbio jutros u 06:58 sati

Izvor:RTV

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde