Gojković: Poslanici biraju i smenjuju predsednika parlamenta

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da su poslanici ti koji biraju i smenjuju predsednika parlamenta, ali je napomenula da nijedan od zahteva za njenu smenu po poslovniku ne može biti uvršten u dnevni red započete sednice, koja se nastavlja danas.

Gojković ukazuje da su poslanici glasali da ona vodi parlament, pa će oni odlučiti i da li će ona nastaviti to da radi.

“Ako odluče da ne žele, onda će tako i biti, ne vidim ništa strašno u tome”, istakla je.

Prema njenim rečima, jedan zahtev za njenu smenu potpisao je Saša Radulović, a drugi – 32 poslanika opozicije: DS, SDS, LDP, LSV i nezavisni poslanici.

Osvrnuvši se na zahteve za njenu smenu koje postavljaju mladi koji protestuju, ona kaže da se toga dosetio Bojan Pajtić i da to nema veze s protestima.

“Pajtić je napisao zahteve, objavio na društvenim mrežama, a 30 minuta kasnije volšebno su usvojeni na protestima, koji u tom trenutku nisu bili ni počeli, znači usvojeni su na nekom drugom mestu”, kaže Gojković.

Izvor:RTV

PODELI
Prethodni članakNovi Sad se zabeleo od aprilskog snega
Sledeći članakPošte i u Novom Sadu danas u štrajku, Sindikat odbio sporazum
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde