Gazirana voda – korak ka zdravlju

Dolazak leta označava i dolazak perioda kada našem organizmu treba posebna hidratacija. Kako biste sebe osvežili i hidrirali najbolji izbor je gazirana voda koja ima nekoliko prednosti u odnosu na negaziranu.

Pre svega gazirana voda blagotvorno deluje na probavni sistem jer ublažava hronični zatvor i reguliše probavne smetnje. Voda ispunjena mehurićima olakšava prolaz hrane kroz creva smanjujući tako pritisak, što dovodi do olakšanog pražnjenja stolice. Takođe, gazirana voda pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi.

Gazirana voda je odličan saveznik i u borbi sa suvišnim kilogramima jer nema šećera, masti, ni kalorija, a mehurići daju osećaj sitosti. U studiji u časopisu Journal of Nutritional Science and Vitaminology objavljeno je da ukoliko pijemo gaziranu vodu na prazan želudac to dovodi do osećanja sitosti i povećanja želudačne aktivnosti. Prednosti su jasne – gazirana voda daje osećaj sitosti, što dovodi do smanjenja apetita, a potreba za “grickanjem” je znatno umanjena.

Naša telesna težina rezultat je našeg nasleđa (genetika), ukupnog zdravlja, načina života i prehrambenih navika – sve ovo utiče na broj koji vidite na vagi. Ne postoji jedan, čarobni lek za uspešan gubitak težine. Dosledne i pravilne navike u ishrani su temelj, ali pića koja pijemo jednako su bitna kao i hrana koju jedemo. Ukoliko zamenite kolu i slatke sokove gaziranom vodom, vaše telo će biti hidrirano, dnevni unos kalorija značajno će se smanjiti, problemi sa stolicom biće regulisani, a sve to značajno doprinosi smanjenju kilograma.

Velika prednost gazirane vode je i u tome što je bakteriološki i hemijski bezbedna – ne sadrži teške, ni druge metale koji se mogu naći u vodi iz slavine.

Nema aditiva, kalorija, teških metala, nema šećera. Ono što je jedino prisutno u gaziranoj vodi jeste mnogo mehurića koji su idealni kada vam je potrebna hidratacija. Istraživanje Američkog udruženja za sport pokazalo je da upravo ti mehurići bolje hidriraju tokom napornih vežbi ili rada. Sve ovo dovodi do zaključka da gaziranu vodu možemo piti uvek, znajući da radimo ispravnu stvar za naše zdravlje.

Uživajte u mehurićima!

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde