0.7 C
NOVI SAD
petak, januar 17, 2020

Novi Sad je već tri veka, koliko postoji pod tim imenima, prostor raznolikog, bogatog kulturnog nasleđa mnogih naroda koji u njemu žive. Materijalna i nematerijalna kulturna baština stvarana u prošlim vekovima osnov je na kome počiva interaktivna mreža naučnih i kulturnih institucija, što Novi Sad danas čini prostorom aktivnog susreta kultura i različitih identiteta.

Urbano gradsko jezgro krase barokne, neorenesansne, klasicističke i bauhaus građevine, kao i mnogobrojni verski objekti.

Svaki posetilac prema svom unutrašnjem osećaju za lepo i prijatno, atraktivno i veselo, korisno i pristupačno može stvoriti sopstveni ugođaj upoznajući sve slojeve prošlosti i sadašnjosti Novog Sada.
Novi Sad, grad na Dunavu, grad evropske istorije i tradicije i balkanske gostoljubivosti je iskustvo koje vam nedostaje.

AKTUELNOSTI

U Novom Sadu popunjenost smeštajnih kapaciteta u vreme praznika preko 90%

Turistička organizacija Grada Novog Sada započela je kampanju pod nazivom „Zimska fantazija u Novom Sadu", krajem novembra meseca, u okviru koje se kroz istoimeni video spot za TV i drugih dodatnih 12 video spotova...

Novi Sad među 10 najboljih božićnih marketa u Evropi

Titulu grada sa najboljim božićnim marketom u Evropi za 2020. prema glasovima na portalu "European Best Destinations" - osvojila je Budimpešta.Novi Sad, koji je ove godine godine prvi put učestovovao u izboru među 24 najbolja božićna marketa u Evropi, sa 11.556 glasova, osvojio je 10. mesto i ušao u "Top 10 European Christmas Markets".Novi Sad je iza sebe ostavio popularne destinacije kao što su Prag, Bratislava, Keln, Bat...Novi Sad je dobio 78.4% glasova iz 88 zemalja sveta i 21.6% glasova iz Srbije. Posetiocima sajta i Velike Britanije, Rusije i Brazila  "Novosadski Winterfest" nalazi se među tri omiljela božićna marketa. Raspevana jelka - Singing Christmas Tree, Dečija igraonica u senu i vožnja fijakerom ocenjeni su kao najzanimljivije atrakcije festivala.

FESTIVALI NOVOG SADA

Sve fotografije na stranici su iskorišćene uz dozvolu Turističke organizacije Novog Sada.Booking.com

novi sad
fog
0.7 ° C
1 °
0 °
100%
4.1kmh
75%
Sub
3 °
Ned
2 °
Pon
3 °
Uto
3 °
Sre
2 °