9.2 C
NOVI SAD
Saturday, December 5, 2020

Novi Sad je već tri veka, koliko postoji pod tim imenima, prostor raznolikog, bogatog kulturnog nasleđa mnogih naroda koji u njemu žive. Materijalna i nematerijalna kulturna baština stvarana u prošlim vekovima osnov je na kome počiva interaktivna mreža naučnih i kulturnih institucija, što Novi Sad danas čini prostorom aktivnog susreta kultura i različitih identiteta.

Urbano gradsko jezgro krase barokne, neorenesansne, klasicističke i bauhaus građevine, kao i mnogobrojni verski objekti.

Svaki posetilac prema svom unutrašnjem osećaju za lepo i prijatno, atraktivno i veselo, korisno i pristupačno može stvoriti sopstveni ugođaj upoznajući sve slojeve prošlosti i sadašnjosti Novog Sada.
Novi Sad, grad na Dunavu, grad evropske istorije i tradicije i balkanske gostoljubivosti je iskustvo koje vam nedostaje.

AKTUELNOSTI

U NOVOM SADU PRVI PUT OD FEBRUARA 2020. GODINE ZABELEŽEN JE RAST NOĆENJA DOMAĆIH...

Prvi put od februara meseca ove godine, zabeležen je rast noćenja u Novom Sadu! Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, domaći turisti ostvarili su 4,1% više noćenja u oktobru ove godine u poređenju sa istim mesecom...

Evropska komisija: Predlog da Novi Sad bude Evropska prestonice kulture 2022.

Evropska komisija je predložila pomeranje godine titule Evropske prestonice kulture odnosno da Novi Sad umesto 2021. tu titulu nosi 2022. godine, zbog pandemije virusa korona. Za gradove koji ove godine nose titulu Evropske prestonice kulture,...

52 VIKENDA U NOVOM SADU

Sve fotografije na stranici su iskorišćene uz dozvolu Turističke organizacije Novog Sada.

novi sad
clear sky
9.2 ° C
10 °
8.9 °
87%
7.2kmh
0%
Sun
13 °
Mon
10 °
Tue
6 °
Wed
7 °
Thu
8 °