fbpx
20.4 C
Novi Sad
Thursday, May 13, 2021

Novi Sad je već tri veka, koliko postoji pod tim imenima, prostor raznolikog, bogatog kulturnog nasleđa mnogih naroda koji u njemu žive. Materijalna i nematerijalna kulturna baština stvarana u prošlim vekovima osnov je na kome počiva interaktivna mreža naučnih i kulturnih institucija, što Novi Sad danas čini prostorom aktivnog susreta kultura i različitih identiteta.

Urbano gradsko jezgro krase barokne, neorenesansne, klasicističke i bauhaus građevine, kao i mnogobrojni verski objekti.

Svaki posetilac prema svom unutrašnjem osećaju za lepo i prijatno, atraktivno i veselo, korisno i pristupačno može stvoriti sopstveni ugođaj upoznajući sve slojeve prošlosti i sadašnjosti Novog Sada.
Novi Sad, grad na Dunavu, grad evropske istorije i tradicije i balkanske gostoljubivosti je iskustvo koje vam nedostaje.

AKTUELNOSTI

SVETSKI DAN TURISTIČKIH VODIČA – KAKO JE NEKAD BILO

Svetski dan turističkih vodiča obeležava se od 21. februara 1990. godine. Na svoj dan turistički vodiči obično organizuju seminare i obuke, ali najveću draž čini organizovanje besplatnih pešačkih tura za sugrađane.Udruženje turističkih vodiča Novog...

ODABRANE SU NAJLEPŠE FOTOGRAFIJE NAGRADNOG FOTO KONKURSA #Biramo najlepše zimske fotografije

Više od 130 učesnika podelilo je sa nama blizu 400 svojih fotografija, tokom trajanja  nagradnog foto konkursa „Zimska fantazija u Novom Sadu – Biramo najlepše zimske fotografije". Fotografije učesnika ove godine uglavnom su inspirisane novogodišnjom...

52 VIKENDA U NOVOM SADU

Sve fotografije na stranici su iskorišćene uz dozvolu Turističke organizacije Novog Sada.