Exit OPENS day oborio sve rekorde i očekivanja

Devetnaesti po redu Exit festival sinoć je otvoren uz najposećeniju noć u devetnaest godina dugoj istoriji Exita sa prestignutih više od 56 hiljada posetilaca u toku 13 sati programa na 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave. Prvo veče festival ponelo je naziv OPENS day u čast titule Omladinske prestonice Evrope, koju je Novi Sad ove godine poneo. Veče je obeležio nastup rok sastava The Cure koji su više od dva ipo sata pevali svoje najveće hitove koje je uz njih horski pevala i publika. Reka ljudi prema tvrđavi krenula je najranije ikada, još pre 19 časova, dok su fanovi svoja mesta ispred festivalskih kapija zauzeli čak sedam sati pre njihovog otvaranja. U toku trajanja nastupa ni kiša, ni velika gužva nisu poremetili uživanje u ovom istorijskom koncertu, naprotiv, sve to doprinelo je još boljoj i snažnijoj atmosferi na Main stage-u.

Nešto kasnije usledilo je i svečano otvaranje festivala u okviru kojeg je poslata poruka mira i pušten spektakularni, sada već tradicionalni, vatromet koji je i ove godine obojio nebo iznad Novog Sada.

Tokom večeri, ništa manje energično nije bilo na ostalim stejdževima. Fusion, Latino, Ragge, Explosive, ali i svi drugi stejdževi u okviru festival bili su ispunjeni neverovatnom pozitivnom energijom, raznolikošću zvukova i ljudi. Sva ova različitost prisutna na različitim delovima tvrđave, spojena festivalskom sponom pokazala je da “Svi smo mi jedno veliko Exit pleme”.

Naizgled nenadmašna lestvica koju je prošle godine postavila mts Dance Arena ponovo je podignuta, prvenstveno zbog prave lekcije iz elektronske muzike na završnici prvog dana, koju su održali Carl Cox i Maceo Plex u zasebnim setovima, ali i u bak 2b nastupu koji će se prepričavati. Uzajamna ljubav i energija između EXIT publike i Carla Coxa i ovaj put je bila evidentna, te je techno kralj zatvorio OPENS Day upravo kako dolikuje – u atmosferi koja je prštala od pozitivnosti.

Naša ekipa je bila deo ove fenomenalne atmosfere, koja se najbolje može preneti kroz utiske posetilaca EXIT-a.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde