Evo kako organizovati venčanje a pritom izbeći nepotreban stres

Želite da organizujete vaše venčanje u skorijoj budućnosti, a ne znate odakle da počnete? Planirate da napravite fenomenalnu žurku za vaše kumove, rođake i prijatelje o kojoj će svi dugo da pričaju, ali se plašite da nešto bitno ne propustite? 

Bilo da ste se odlučili da sami organizujete venčanje ili želite da angažujete profesionalnu agenciju za organizaciju proslava, postoje neka univerzalna pravila koja će vam pomoći da izbegnete nepotreban stres prilikom pripreme. 

Kako bi organizacija venčanja prošla na najbolji i najbezbolniji način, evo o čemu sve morate da vodite računa.

#1 Odabir prostora i rezervacija na vreme 

Prva i najvažnija stvar koju morate da uradite jeste da napravite dobar izbor za sale za venčanje i da je rezervišete na vreme. Mnoge sale, restorani i splavovi su mesecima unapred zauzeti gotovo svakog vikenda, i zato je jako važno da vaš omiljeni prostor obezbedite za vaš najvažniji dan.

Zašto bi pravili kompromis i organizovali svadbu na mestu koje nije bio vaš prvi i najdraži izbor, kada možete da imate pravo venčanje iz snova u ambijentu kakav ste oduvek zamišljali.  

#2 Bukirajte vaš omiljeni bend unapred 

Kao što je to slučaj sa salama za venčanje, podjednako je važno da bukirate vaš omiljeni bend mesecima unapred kako se ne bi dogodila situacija da on bude zauzet upravo onog datuma kada organizujete vašu svadbu.

Neki bendovi iz Beograda kao što su: Skala bend, Beogradski Akustični Orkestar, Balkan Ekspres bend, Menhetn bend, Megamiks bend, i sl. su i do godinu dana unapred bukirani usled velikog interesovanja mnogih mladenaca koji su ih angažovali pre vas.

Zato je jako važno da o ovome razmišljate dosta vremena unapred kako biste bili sigurni da će vaš željeni muzički sastav biti u mogućnosti da napravi odličnu atmosferu i pravu žurku koja će trajati do kasno u noć.  

#3 Pobrinite se o venčanici i odelu na proverenim mestima  

Organizacija venčanja podrazumeva i nabavku venčanice i odela koje ćete nositi na dan svadbe. Kako biste izbegli stres i jurnjavu od jednog do drugog salona venčanica i prodavnica sa odelima, raspitajte se koja su to provereno dobra mesta gde možete kupiti ili iznajmiti kvalitetnu venčanicu i odelo po pristupačnim cenama.

Naravno, ovo je isto jako bitna stavka o kojoj je važno misliti na vreme kako ne biste morali da žurite i napravite pogrešan izbor. Kako biste odabrali savršenu venčanicu koja će da ističe vašu figuru kao i odelo koje će da stoji kao saliveno, potrebno je da  odete na preporučena mesta i da imate dovoljno vremena da isprobate sve što vam se dopada kako biste napravili fantastičan izbor.

#4 Angažujte pomoć sa strane koja će vam dobro doći

Bez obzira na to što je reč o vašem najvažnijem danu u životu gde se vi i vaš supružnik najviše pitate oko svega, pomoć sa strane je uvek dobrodošla, čak i poželjna. 

Agencije za organizaciju proslava su odličan izbor, međutim i pomoć kumova, porodice ili prijatelja vam i te kako može značiti. Raspodelite organizaciju venčanja na više ljudi i tačno ustanovite ko je za šta zadužen kako biste se rasteretili. Pored toga što ćete se rasteretiti, imaćete više vremena da se posvetite drugim stvarima, kao što je angažovanje idealnog šminkera, frizera, i slično. 

Maksimalno uživajte u svim slatkim mukama organizacije  

Organizacija venčanja je nešto što svakako izaziva neku određenu dozu uzbuđenja.  Razna razmišljanja o svakom mogućem detalju mogu da budu jako opterećujuća, pogotovo ako vam je stalo da sve ispadne baš onako kako ste zamilsili. 

Ipak, umesto bespotrebnog stresa koji će se svakako javiti u nekom trenutku, pokušajte da se opustite i da maksimalno uživate u svim slatkim mukama jer se one odnose na poseban dan koji ćete pamtiti do kraja života!  

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde