Pisac Džordž R.R. Martin izjavio je da uprkos negativnim reakcijama na završetak serije „Igra prestola“, neće ništa menjati u predstojećim knjigama iz serijala „Pesma vatre i leda“ na osnovu kojih je serija snimljena.
Prve četiri sezone „Igre prestola“ u najvećoj meri prate radnju pet Martinovih romana iz serijala „Pesma vatre i leda“ („Igra prestola“, „Sudar kraljeva“, „Oluja mačeva“, „Gozba za vrane“ i „Ples sa zmajevima“).
Serija je, međutim, u međuvremenu „prestigla“ romane i okončana je pre nego što je Martin uspeo da završi svoje romane, a navodno bi trebalo da budu objavljena još dva („Vetrovi zime“ i „San proleća“).
Iako su autori serije više puta naglasili da su smernice za rasplet „Igre prestola“ dobili od samog Martina, razočarani obožavaoci uzdaju se u to da će kraj epskofantastične sage o borbi za prevlast u izmišljenoj zemlji Vesteros, u knjigama ipak biti drugačiji.
Međutim, Martin je u intervju za magazin „Entertaiment Weekly“ izjavio da će sudbine glavnih junaka ostati iste, zato što želi da napiše knjigu „koju je oduvek nameravao da napiše“.
U iskušenju sam da je promenim – ‘O, Bože, sj***no je, moram da smislim nešto drugačije’. Ali to je pogrešno. Zato što sam planirao određeni kraj, i ako ga promenim samo zato što je neko shvatio kakav će biti, ili zato što mu se ne sviđa, onda to uništava celu strukturu… Ne čitam sajtove obožavalaca. Želim da napišem knjigu koju sam oduvek nameravao da napišem. I kada bude objavljena može da im se sviđa ili ne„, rekao je Martin.
Pisac je rekao i da je bio pod velikim pritiskom da završi knjigu pre kraja serije, ali da je sa žurbom sada gotovo, budući da je serija završena.
Biće gotova kad bude gotova„, kazao je Martin govoreći o objavljivanju naredne knjige.
IZVOR021
PODELI
Prethodni članakBez vode deo Vidovdanskog naselja
Sledeći članakLetnja džez akademija Novi Sad – Dortmund
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde