Druga etapa “Trke kroz Srbiju” kreće sa Jahorine

Druga etapa biciklističke “Trke kroz Srbiju” krenuće sa olimpijske ljepotice Jahorine ka Priboju 31. jula, dok je od ranije je poznato da će prva dionica biti vožena ulicama Istočnog Sarajeva dan ranije.

Dogovoreno je ovo na sastanku organizatora trke, gradonačelnika Istočnog Sarajeva Mladena Vukovića i direktora Olimpijskog centra Jahorina Dejana Ljevnaića.

Svi su se složili da je ovo izuzetna prilika za promociju Jahorine kao i cijelog istočnog dijela Srpske, jer će se u karavanu 59. izdanja najstarije trke u regionu naći više od 150 biciklista iz dvadesetak zemalja svijeta.

Budući da je ovogodišnji slogan “Biciklizam i turizam”, nije postojala nijedna bolja opcija nego da Jahorina bude jedan od domaćina.

– Trka kroz Srbiju je još jedan dokaz da je Jahorina planina sa ogromnim potencijalom i za ljetni turizam. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini svim učesnicima i vjerujemo da će se neki od njih sigurno vratiti na našu ljepoticu. Zahvalio bih se organizatorima što su prepoznali Jahorinu kao adekvantu destinaciju, velika je čast da budemo domaćini ovakvog događaja – rekao je Ljevnaić.

I u najvećim trkama svijeta poput Điro d’ Italije ili Tur d’ Fransa postala je ustaljena praksa se jedna ili više etapa održi u drugoj zemlji. A ovo je još jedan dokaz da biciklistički savezi Srpske i Srbije usko sarađuju i pored trke “Beograd – Banjaluka”, koja je održana 13 puta do sada.

– Između biciklizma i turizma može da stoji znak jednakosti, pa se trudimo da se tako i ponašamo i iskoristimo sve prednosti koje imamo i koje nam priroda nudi. Istočno Sarajevo bilo je u dva navrata domaćin, a Jahorina je odavno bila ideja. Drago nam je što ćemo je konačno realizovati i na taj način doprinijeti razvoju koji je impozantan u prethodnih nekoliko godina – rekao je Vladimir Kuvalja, koji je od ove godine direktor trke kroz Srbiju.

Trka će ukupno imati četiri etape, treća se vozi od Zlatibora do Mionice 1. avgusta, a četvrta dan kasnije od Mionice preko Beograda do Požarevca.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde