Domu zdravlja tri ultrazvučna aparata

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat obišli su Dom zdravlja „Novi Sad“, objekat na Limanu IV gde su počeli sa radom novi ultrazvučni aparati, za koje je Grad Novi Sad obezbedio oko 18 miliona dinara iz budžeta. Od ukupno tri nova ultrazvučna aparata, dva su nabavljena za Dom zdravlja na Limanu IV, dok će jedan aparat raditi u objektu „Zmaj Ognjena Vuka“.

Član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat je istakao da buduća rekonstrukcija Domova zdravlja na Limanu i na Novom naselju podrazumeva radove usled kojih će veći deo tih objekata biti zatvoren u tom periodu.

Direktor Doma zdravlja Novi Sad dr Veselin Bojat rekao je da mu je izuzetno drago što se u godini kada Dom zdravlja „Novi Sad“ slavi svoj jubilej, 50 godina postojanja, u njega sve češće ulaže.

„Zahvaljujući gradonačelniku Vučeviću, prof. dr Horvatu i kompletnoj Gradskoj upravi ovom prilikom nabavljena su tri najsavremenija i najmodernija ultrazvučna aparata koja imaju visoku rezoluciju i vidljivost, kao i širi spektar dijagnostičkih mogućnosti. To je značajno za Grad jer se godišnje u objektima Doma zdravlja izvrši preko 70 hiljada ultrazvučnih pregleda, a od toga 25 hiljada odlazi na ginekološke preglede“, kazao je Bojat.

Izvor: RTV

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde