Dodeljeni serifikati programerima

U okviru programa “Obuka za deficitarna zanimanja“ 25 polaznika kurs „Front End programiranje za nezaposlena lica“ dobilo je sertifikate i potvrde o uspešno završenoj obuci. Ovaj program inicirala je i finansirala Gradska uprava za privredu, a obuka je sprovedena u edukativnom centru specijalizovanom za IT edukaciju „Smart School“ u Novom Sadu.

Nacionalne službe za zapošljavanje je završilo obuku za Front End programera. Na taj način oni su uspešno prekvalifikovani u jedno od najtraženijih zanimanja današnjice.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je dodeli sertifikata i potvrda za uspešno završenu obuku i tim povodom je izjavio da se pažljivom analizom tržišta rada, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, došlo do zaključka da potražnja za ovim zanimanjem prevazilazi postojeću ponudu.

Obuka je obuhvatala osnovni i napredni kurs Front End programiranja, a prva grupa polaznika započela je program Front End obuke krajem oktobra 2018. godine, dok je druga grupa završila počekom aprila ove godine. Nakon završetka obuke izvršeno je testiranje svih polaznika i izdat je sertifikat onima koji su uspešno uradili završni test i na njemu pokazali 70% znanja. To je učinilo njih 25 od ukupno 28 polaznika. Ostali kandidati koji nisu ispunili uslov na završnom testu dobili su Uverenje o pohađanju Front End obuke.

U budžetu za 2019. povećana su sredstva za ovakvu vrstu obuka sa 2,5 na 3,5 miliona dinara. Detaljnije informacije o novom ciklusu obuka biće poznate u drugoj polovini godine kada bude raspisana javna nabavka za pokretanje ovih obuka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde