Dani ruske kulture na Sajmu knjiga i obrazovanja

Na ovogodišnjem  “Sajmu knjiga i obrazovanja” u Novom Sadu koji traje od 7 do 12 marta, Asocijacija privrednika “Rusija” u saradnji sa Ruskim Domom po peti put u Vojvodini i Novom Sadu organizuje “Dane ruske kulture”.

I ove godine ove organizacije na svom štandu predstavljaju rusku kulturu kroz ručne radove , suvenire, knjige ali i kroz kulturno-umetnički program.

Ambasada Rusije u Beogradu u saradnji sa Ruskim Domom  i Asocijacijom privrednika “Rusija” planira da nastavi sa promocijom ruske kulture tokom cele godine, kroz kulturne sadržaje koji će se organizovati u gradovima širom Srbije.

Narod Srbije i Rusije je kako kroz istoriju i pravoslavnu veru, oduvek bio povezan i kulturološki. Prema rečima Prvog savetnike ruske ambasade u Beogradu Aleksandra Konanihina  najveće sličnosti Srba i Rusa su jezik i karakter.

“Dani ruske kulture” na novosadskom Sajmu knjiga i obrazovanja trajaće do 12.marta, a svaki dan posetioci sajma mogu da posete njihov štand i upoznaju se sa bogatom ruskom kulturom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde