“Bolnica za medvediće” oslobađa decu straha od lekara

U okviru 62. Zmajevih dečjih igara, osim zabavnog dela programa, u kojem se deca predstavljaju dramskim, plesnim i kreativnim umećem, na programu su i edukativni, među kojima je i “Bolnica za medvediće”.

Projekat se sprovodi u saradnji dve studentske organizacije – Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Evropske medicinske studentske asocijacije.

Najmlađi posetioci Zmajevih dečjih igara naredna tri dana imaće priliku da sa studentima Medicinskog fakulteta porazgovaraju o zdravim životnim navikama svojih plišanih ljubimaca ili omiljenih lutki.

Prilikom obrazlaganja zdravstvenih problema, deca imaju priliku da puste mašti na volju.

Projekat “Bolnica za medvediće” ima za cilj da pomogne deci kako bi se oslobodila straha od lekara i izgrade osećaj prijateljstva i poverenja sa medicinskim radnicima.

“Poenta ove organizacije je zaista da mališani dođu, da se lepo zabave. Da se ne boje belog mantila, da se ne boje boce, da naučimo zašto se daju injekcije i generalno da naučimo šta je stetoskop, šta se radi kad dođemo kod lekara”, kaže Jelena Preradović, studentkinјa Medicinskog fakulteta.

U „bolnicu za medvediće” možete svratiti i sutra od 9 časova i 30 minuta, do 12.30, dok u subotu možete doći sa ljubimcima na preglede od 17 časova i 30 minuta do 19.30 časova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde