Biciklistička trka kroz Srbiju startovala na Jahorini

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić dao je znak za start prve etape 60. Trke kroz Srbiju, koja nešto poslije 15 časova završava na Zlatiboru. Sa olimpijske ljepotice krenulo je stotinjak vozača iz 18 svjetskih zemalja, što je odličan broj s obzirom na komplikovane procedure putovanja u Srbiju i BiH, odnosno povratak s takmičara u svoje zemlje. Ovo je ujedno i najteža etapa s obzirom da će biciklisti prevesti 170 kilometara po dosta brdovitom terenu, pa je jasno da su u prednosti momci kojima je najjača snaga vožnja na brdu.
Danas imamo to zadovoljstvo da proglasimo start 60. međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju. Srećan sam jer trka već drugi put startuje sa Jahorine spajajući na taj način dva planinska centra Jahorinu i  Zlatibor. Veliko nam je zadovoljstvo ugostiti bicikliste i prezentovati im sve što naša planina nudi. Od ovog ljeta smo dodatno obogatili našu ponudu novim ljetnim atrakcijama (tower, loopster, skydive, pedline i lopte) a naš planinski bob koji je jedan od najdužih u Evropi i dalje izaziva najveću pažnju posjetilaca. Ovo ljeto na Jahorini je po svemu istorijsko, prema posljednjem presjeku ostvarili smo gotovo 50.000 vožnji što je povećanje za više od 4 puta u odnosu na prethodnu godinu koja je bila najuspješnija po svim parametrima. Nadam se i da će današnji start sa Jahorine biti posebno uspješan svim učesnicima i lično svima im želim dobru trku ali i da uživaju u prelijepim krajolicima koji će ih pratiti tokom cijele rute.
Drago nam je jer su organizatori, Bicikistički savez Srbije i Republike Srpske prepoznali potencijal naše planine i odlučili da nas uvrste među domaćine ove manifestacije. Imamo odličnu sradnju i radimo na tome da iskoristimo sve pogodnosti koje nam pruža Jahorina svojim prirodinim potencijalima i zajednički ćemo uraditi sve da upravo naša planina postane centar ciklo turizma.
Sa čelnicima biciklističkih saveza smo razmatrali opciju dovođenja svjetskog biciklističkog kupa na Jahorinu što bi bila idealna promocija na svjetskom nivou. U saradnji sa gradonačelniko, načelnicima opština i biciklističkim savezima sigurno možemo uraditi mnogo što će doprinjeti razvoju ove regije. –  rekao je Ljevnaić.
Oficijelni start trke ponovo je bio na Palama pa je tom prilikom načelnik Pala istakoa da je izuzetno zadovoljstvo što 60. trka počinje sa područja opštine Pale. Ovo je više od trke jer nas spaja sa Srbijom, a ujedno spaja i dvije prelijepe planine – rekao je načelnik opštine Pale Boško Jugović.
Vozeći do najvećeg turističkog centra u Srbiji biciklisti će po prvi put preći preko mosta Mehmed – paše Sokolovića, što će biti posebna atrakcija za snimatelje i fotoreportere.
Cilj nam je da ovom trkom pokažemo sve najbolje i najljepše što imamo, a imamo mnogo. Zahvalio bih ovom prilikom načelniku Višegrada Mladenu Đureviću, koji je odmah rekao da je ovo dobra ideja. Veliko hvala i ljudima u OC Jahorina, gradu Istočno Sarajevo, te opštini Pale – rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde