Reprezentacija Srbije do 16 godina takmičiće se u grupi sa Letonijom, Španijom i Holandijom. Ekipa Vlade Vukoičića veruje u dobar rezultat. Novosađani, podržite ih!

Omladinska košarkaška reprezentacija Srbije (do 18 godina) napravila je sjajan rezultat u Letoniji pošto se ponovo okitila evropskim zlatom savladavši u finalu Letoniju, a dobrom rezultatu nada se i naša kadetska reprezentacija…

Košarkaši uzrasta do 16 godina počinju danas učešće na Evropskom prvenstvu koje se održava u Novom Sadu od 10. do 18. avgusta, a već u prvom meču imaće veliko iskušenje.

U „Spensu“, gde će tokom čitavog turnira biti besplatan ulaz na sve mečeve, Srbija danas igra protiv Španije (20.30), dok ih potom dan za danom (ista satnica) očekuju još dueli u grupnoj fazi sa Letonijom i Holandijom.

Ponedeljak je slobodan dan na turniru, dok potom sledi osmina finala u kojoj će učestvovati sve ekipe, pošto nema eliminacija u grupnoj fazi.

Selektor Vlada Vukoičić je zadovoljan pripremama (šest nedelja) koje su završene trijumfom na jakon turniru u konkurenciji Turske, Grčke i Rusije, podseća da je ovo prvo veliko zvanično takmičenje za ove momke rođene 2002. godine i kasnije, te da mu prija što su domaćini.

Pritisak na njihovim plećima ne želi…

„Očekujemo izjednačen šampionat. Favoriti su svakako selekcije Španije, Turske, Litvanije, Francuske. Tu bih svakako i nas uvrstio. Ali, bukvalno se niko ne sme potceniti. Jedna loša utakmica, pa čak i četvrtina može da utiče na ove mlade igrače, da ih sputa na pishološkom planu. Dosta smo pričali o tome, radili na njihovom samopouzdanju i zato verujem da će izdržati pritisak i pružiti maksimum. Ubeđen sam da smo spremni da igramo timsku košarku, da damo sve od sebe, budemo najbolji kad to bude najpotrebnije i da ispunimo zacrtane ciljeve“, zaključio je selektor za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Vlada Vukoičić je pozvao sledećih 12 momaka: Luka Tarlać, Matija Svetozarević, Ivan Pavićević, Marko Andrić, Luka Paunović, Stefan Agoč, Mihailo Mušikić, Lazar Stefanović, Nikola Manojlović, Lazar Joksimović, Vojin Ivković i Filip Škobalj.

GRUPA A: Litvanija, Izrael, Slovenija i Crna Gora.

GRUPA B: Španija, Letonija, Holandija i Srbija.

GRUPA C: Turska, Nemačka, Grčka i Hrvatska.

GRUPA D: Francuska, Estonija, Gruzija i Italija.

Titulu šampiona brani Francuska.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde