Baletski ansmabl iz Austrije u Novom Sadu

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je u Gradskoj kući članove baletskog ansambla „Evropa balet“ iz Sant Peltena u Austriji na čelu sa umetničkim direktorom Mihaelom Fihtenbaumom i koreografom Renatom Canelom, i tom prilikom poželeo im je srdačnu dobrodošlicu.

Ansambl „Evropa balet“ prvi put gostuje u Srbiji i tim povodom će na sceni Srpskog narodnog pozorišta večeras, 8. novembra u 20.00 časova, izvesti baletsku predstavu „Volfgang Amadeus“ koja govori o životu i delu velikog kompozitora i muzičkog genija iz Salcburga.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović zahvalio se članovima ansambla na poseti i izrazio zadovolјstvo zbog njihovog nastupa u Srpskom narodnom pozorištu. On je istakao da je saradnja sa „Evropa baletom“ veoma značajna, kako za Grad Novi Sad, tako i za Balet SNP, koji ove sezone obeležava 70 godina od osnivanja.

Umetnički direktor „Evropa baleta“ Mihael Fihtenbaum je izdvojio Grad Novi Sad kao jedan od retkih gradova koji neguje tradiciju baleta i prepoznaje značaj baletske umetnosti i rekao da je to jedan od razloga zbog čega je zasluženo poneo titulu Evropske prestonice kulture.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde