Nova parkirališta u zonskom sistemu naplate

Na osnovu Rešenja Gradske Uprave za saobraćaj i puteve, od 1. oktobra 2022. godine u organizovani sistem naplate parkiranja ulaze parkirališta u delu Podbare i Rotkvarije:

Beogradski kej (od Ulice Marka Miljanova do Ulice Kozačinskog)
Ulica Marka Miljanova (od Kosovske ulice do Beogradskog keja)
Šumadijska ulica
Kosovska ulica (od Trga republike do Ulice Marka Miljanova i plato kod „Novosadske toplane”)
Ulica Đorđa Jovanovića (od Kosovske do Šumadijske ulice)
Ulica Aleksandra Tišme (od Kosovske do Šumadijske ulice)
Ulica Dušana Vasiljeva (od Ulice episkopa Visariona do Ulice Marka Miljanova, plato kod Doma učenika srednjih škola „Brankovo kolo” i blok zgrada između Ulice Dušana Vasiljeva i Beogradskog keja)
Ulica episkopa Visariona

Bulevar kralja Petra Prvog (od Kisačke ulice do Ulice braće Jovandić)
Ulica Zmaj Ognjena Vuka
Ulica kraljevića Marka (od Bulevara kralja Petra Prvog do Bulevara Jaše Tomića)
Ulica Berislava Berića
Ulica Save Ljubojeva
Ulica Felegi Tivadara
Ulica Save Kovačevića

Navedena parkirališta nalaze se u režimu plave zone, bez vremenskog ograničenja. Parkiranje, po ceni od 44,00 dinara za sat vremena, može se platiti slanjem SMS-a sa registarskom oznakom na broj 8212, ili kupovinom „greb-greb” parking parte na kiosku.

Građani koji imaju prebivalište u navedenim ulicama i poseduju vozilo u vlasništvu imaju pravo na povlašćenu stanarsku parking kartu, po ceni od 130,00 dinara na mesečnom nivou. Uplata se može izvršiti elektronski – korišćenjem aplikacije ePPK. Aplikaciji se može pristupiti na internet adresi www.parkingns.rs, u odeljku ePPK. Takođe, ctanarske parking karte izdaju se i na Blagajni JKP „Parking servis“ u Ulici Filipa Višnjića 47, svakog radnog dana i subotom od 8 do 20 časova. Za regulisanje stanarske parking karte na Blagajni Preduzeća potrebno je dati na uvid ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu.

Za sve dodatne informacije građani mogu da kontaktiraju JKP „Parking servis“ Novi Sad, pozivom na brojeve: 021/472 41 40 i 0800/021 104.

Scroll to top