60. Zmajeve dečje igre od 7. juna

60. Zmajeve dečje igre od 7. juna

Like
401
0
utorak, 06 jun 2017
NOVI SAD
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jubilarni 60. junski programi Zmajevih dečijih igara biće priređeni pod Zmajevim stihom „Deco moja svekolika, počuvajte svog jezika!“ od 7. do 11. juna u Novom Sadu.

Programi su koncipirani na multimedijalnosti i interaktivnosti na relaciji dete-umetnik delo-umetnik i promovišu savremeno stvaralaštvo za decu i mlade, ukazujući na nove pojave u savremenoj umetnosti i podstičući kulturne potrebe kod najmlađe populacije.

Festivalske aktivnosti se održavaju na više lokacija u gradu, kao i okolnim mestima (otvoreni gradski prostori u centru Novog Sada, škole, vrtići, galerije, muzeji, biblioteke…) u više od 100 programskih celina.

Junski programi Zmajevih dečjih igara predstavljaju najstariji festival ove vrste u Evropi, a po svom obimu i najraznorodniji i najmasovniji.

U programima direktno učestvuje više od 8000 dece i mladih, kao i preko 100 profesionalnih umetnika. Broj posetilaca programa iznosi preko 60000 (deca, mladi, porodice, organizovane posete predškolskih grupa i školskih odeljenja iz zemlja i regiona).

Podršku programima pružaju i društveno odgovorne kompanije i nadležne državne institucije.

Ulaz i učešće u svim programskim segmentima su besplatni.

Izvor: RTV

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *