4. po redu Šekspir festival u Vili Stanković

Četvrti  Šekspir festival koji će tokom 6 dana u autentičnom ambijentu Vile Stanković u Čortanovcima prikazivati savremene svetske produkcije rađene po delima Vilijama Šekspira počeo je 30.juna a trajaće do 4.jula.

Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, jeste da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Ovom prilikom, publika će imati retku priliku da poseti jednu od najlepših letnjih rezidencija u našoj zemlji napravljenu po ugledu na srednjovekovne zamkove u Lombardiji.

Ideju o osnivanju ovog festivala inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave „Henri VI” u Glob teatru u maju 2012.godine. Pored velike ljubavi prema Šekspiru, Nikita je bio vođen željom da se vila Stanković – izuzetan prostor zatvoren za javnost u Srbiji, učini atraktivnim kulturno-turističkim mestom.

 

Ove godine festival će 30. juna otvoriti predstava „Perikle“ u režiji Nikite Milivojevića. Pored toga, posetioci će imati priliku da vide i predstavu „Henri V“,  trupe Parabola iz Londona, koja je na programu 1.

jula, dok će ovogodišnji festival zatvoriti „Makbet“, Tang Šu Ving Teatar Studia iz Hong Konga u nedelju 2. jula.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde